Installatie 11 november 2018

Heerlerheide, 11 november 2018
 
Heks'n jäger,
 
11 November 2018 zal de boeken ingaan als een bijzondere dag voor jullie. Vanaf vandaag zijn jullie officieel in functie en dat betekent dat C.V. Heks'n jäger vanaf vandaag actief kan deelnemen aan alle protocollen rondom de Vasteloavend. En daar is heel wat aan vooraf gegaan. Vanuit een vriendengroep die ooit werd opgericht, groeide langzaam maar zeker de drang naar meer en van daaruit ontstond de afgelopen tijd het idee bij jullie om een nieuwe carnavals-vereniging te starten. Iets waar bijzonder veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig is. Als er verenigingen zijn die hun oorsprong al meer dan 100 jaar geleden vonden dan is het des te meer respectabel om anno 2018 een pijler te plaatsen voor iets nieuws. Een vereniging met eigentijdse doelstellingen die de grondslag zullen gaan vormen voor het bestaan van diezelfde vereniging. Het zijn met name jullie voornemens op het gebied van "toegankelijkheid voor iedereen die carnaval in zijn bloed heeft"" en de "betrokkenheid van alle leden van het gezin" die zoveel waarde geven aan jullie vereniging. Niet alleen omdat juist die dingen hede ten dage belangrijk zijn maar veel meer nog omdat ze de komende tijd alleen nog maar van groter belang zullen gaan worden.
 
Heks'n jäger, in het afgelopen jaar zijn Helma & ik naar Heerlerheide gekomen met een open vizier en we mogen ons gelukkig prijzen met de warmte en het saamhorigheidsgevoel van de mensen die wij dagelijks ontmoeten. Toen wij met jullie kennis mochten maken, voelden wij dat even zo. Toen wij ons gingen voorbereiden op de samenwerking met jullie en jullie vereniging, deden wij natuurlijk wat onderzoek. En het was juist de naam van jullie vereniging die ons in verwarring bracht. Hoewel we nog steeds met de Tom-Tom onze weg hier in de buurt proberen te vinden, weten wij inmiddels natuurlijk wel waar de Heksenberg ligt en waar de roots van jullie vereniging liggen. Van daaruit begrijpen wij de keuze van jullie naam nog. Maar als je die naam gaat napluizen dan kom je op een definitie uit die je eigenlijk niet wil horen: "mensen die op nietsontziende wijze normafwijkende personen en hun meningen bestrijden". Dat lijkt op het eerste gezicht op een groep mensen die elkaar en anderen zwaar de piemel uit kunnen hangen. Maar als je die naam in het licht plaatst van het Carnavaleske karakter van jullie vereniging dan kom je erop uit dat het eigenlijk voortreffelijk de lading dekt voor een vereniging die saamhorigheid, liefde voor de medemens en gevoel voor een mooi feest hoog in het vaandel heeft staan.
 
Heks'n jäger wees trots op jullie naam en draag hem met eergevoel!
Beschermers van de Valtelovend in het mooiste stadsdeel van Sjpassemig.........
Heersers over de mooiste plekjes tussen Heksenberg en Genhei......
Welkom in jullie Heksennest en resideer hier bij de gratie van alle carnavalsvierders in jullie  Residentie Oud Genhei!!
 
Alaaf ,    Alaaf,    Alaaf!!!
 
Café Oud Genhei,
voor deze,
Helma & Rainier.